U bevindt zich hier: HomeVestiging HarderwijkWoning zoekenWoningruil

U zoekt een ander huis, bijvoorbeeld omdat u groter wilt wonen. Woningruil kan een mogelijkheid zijn om sneller een andere woning te vinden. Voor woningruil dient u zelf een woningruilpartner te zoeken.

Hoe werkt Woningruil?
Heeft u iemand gevonden die met u van woning wil ruilen, dan moet u toestemming aanvragen bij UWOON en de gemeente. Houdt u er rekening mee dat u bij woningruil de huurprijs van de andere woning overneemt. Is de woning van de woonruilpartner van een andere verhuurder in een andere gemeente? Dan moet u ook toestemming vragen aan die betreffende verhuurder en gemeente.

Toestemming aanvragen

Als u een geschikte woningruilpartner heeft gevonden, dan vult u samen het formulier ‘verzoek tot woningruil’ in. Dat stuurt u naar UWOON, samen met salarisspecificaties. UWOON bekijkt of de kandidaat-huurder voldoet aan de voorwaarden bepaald in de huisvestingverordening (bindingseisen, huur, inkomen, huishoudgrootte). Bij slecht woon- of betaalgedrag van één van beide huurders kan UWOON toestemming weigeren.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vestiging of kunt u nalezen in de brochure Woningruil. Ook kunt u zelf een advertentie plaatsen op de landelijke website www.woningruil.nl.

Download hier de brochure Woningruil.
Download hier het formulier 'verzoek tot woningruil'.

 

Feedback

Was deze informatie relevant? De relevantie is verplicht