U bevindt zich hier: HomeUWOONBeleid en verantwoordenCorporatieraad

UWOON start in 2016 met een experiment: de corporatieraad. Daarmee willen we de buitenwereld binnenhalen en toetsen of we de juiste dingen doen. UWOON doet de komende twee jaar ervaring op met dit experiment.

Wat is een corporatieraad?
Een corporatieraad bestaat uit mensen die vanuit hun achtergrond een waardevolle bijdrage aan ons werk kunnen leveren. Zij dragen onderwerpen aan waarmee UWOON iets kan doen. In de raad zitten mensen die weten wat er speelt in de maatschappij. Denk aan een huisarts, politie, een jongerenwerker of een vrijwilliger. Allemaal mensen die praten vanuit hun hart en betrokkenheid bij de maatschappij. Wat vinden zij belangrijk en waarvoor willen zij zich inzetten? Welke thema’s en onderwerpen zijn belangrijk? Lopen ze in hun dagelijkse praktijk tegen zaken aan, die bij ons op de agenda zouden horen?

Wat is het belang voor UWOON?
UWOON wil weten wat er speelt en wat er leeft in de samenleving. Wij horen veel in onze wijken en in overleggen met huurders en gemeenten, maar onze maatschappelijke meerwaarde ligt breder dan die voor huurders en gemeenten alleen. Normaal toetst een  maatschappelijke organisatie haar werk bij derden. In een corporatieraad zitten wij juist als luisterende partij: deelnemers geven aan waar wij mee aan de slag zouden moeten. De essentie in een notendop: wat is de meerwaarde van onze activiteiten voor de lokale samenleving? Doen we inderdaad de goede (maatschappelijk relevante) dingen? Vindt de maatschappij dat we ze goed doen? De corporatieraad bepaalt ons maatschappelijk rendement, en ook hoe dat getoetst moet worden.

Hoe ziet de corporatieraad eruit?
In de corporatieraad komen 15 tot 25 personen. Een onafhankelijke voorzitter zorgt dat de raad goed functioneert.
Ook stelt zij de agendapunten vast. De raad vergadert circa 4 tot 5 keer per jaar. De huidige deelnemers zijn:

Carin Wormsbecher (voorzitter)
Vera Freeke
Leonard van de Wetering
Ashwin Kleine Deters
Kees Grovenstein
Cor Roubos
Koos van Norden
Aimee Streefland
Lambert Jongetjes
Jedaja Strijker
Belgin Devici
Edo Erkens
Herman Bolhuis
Michiel Manuel
Petra Rozendaal
Ronald Klomp

 

Feedback

Was deze informatie relevant? De relevantie is verplicht