Uw huur opzeggen

Gaat u verhuizen? Zeg uw huur eenvoudig online op door in te loggen in het huurdersportaal. 
Heeft u (nog) geen account? Dan kunt u online uw aanmeldgegevens opvragen of contact opnemen met ons Klant Contact Center.

Huur opzeggen ivm overlijden
Wil u een huuropzegging doen ivm overlijden maar heeft u geen toegang tot het portaal? Vul dan het formulier huuropzegging voor erven in. Deze mag u mailen naar [email protected] of versturen per post.

Weten wat u kan verwachten bij het opzeggen van uw huur?

 • 1

  Opzegtermijn

  Zeg de huur zo snel mogelijk op. Dit kan van minimaal 1 maand (tot maximaal 3 maanden) van te voren (dus: er zit minimaal een maand tussen de dag waarop uw opzegging digitaal bij UWOON binnenkomt en uw laatste huurdag).
  U hoeft niet per de eerste dag van de maand op te zeggen. Dat kan op iedere dag, als de laatste huurdag maar op een werkdag valt.

 • 2

  Voorinspectie

  Heeft u uw huur opgezegd? Voor u de sleutels bij ons kunt inleveren, maken we samen afspraken over de oplevering en doen wij nog een aantal controles. Wij nemen hiervoor contact met u op.
  Op deze pagina leest u meer over de oplevering van uw woning.

 • 3

  Oplevering woning

  Bij het opleveren van de woning is het belangrijk dat u de woning schoon, leeg en zonder beschadigingen achterlaat. In de verhuischecklist  leest u wat dit concreet betekent.

Huuropzeggen bij overlijden

Meer informatie:

Deel deze pagina