Tijdelijke huur Struikterrein

UWOON verhuurt de eerste 15 woningen op het Struikterrein in Harderwijk. Het is nog niet definitief bekend wanneer de woningen worden opgeleverd, dit is afhankelijk van het onherroepelijk worden van de omgevingsvergunning.

Het zijn tijdelijke huurwoningen, bedoeld om woningzoekenden met een korte inschrijftijd meer kansen te bieden. Dat zijn bijvoorbeeld starters, vergunninghouders en mensen die door onvoorziene omstandigheden, zoals een echtscheiding, op zoek zijn naar een woning. Omdat we tijdelijke huurcontracten alleen kunnen afsluiten binnen de wettelijke mogelijkheden, zijn de woningen op het Struikterrein alleen beschikbaar voor een specifieke doelgroep: mensen tot en met 27 jaar.

Bewoners van deze tijdelijke huurwoningen behouden hun inschrijving als woningzoekende. Zij bouwen hun inschrijftijd verder op, in de tijd dat zij op het Struikterrein wonen.

Voor het ontwerp van de woningen is gekozen voor ‘goed en stevig’: ze hebben een mooie uitstraling en zijn geïsoleerd. Er zijn twee woningtypen: Chatel (2-onder-1-kap) en Woodlodge (vrijstaand). De woonoppervlakte per woning is circa 21 m2, bedoeld voor 1 tot 2 personen. De woningen liggen gespreid over het terrein en zijn ‘woonklaar’. De huurprijs ligt rond € 410,- per maand, exclusief servicekosten en energiekosten. De energievoorziening is geheel elektrisch.

Door eind 2017 de 15 eerste woningen te huur te zetten, testte UWOON of de behoefte aan tijdelijke woonruimte klopt met de verwachtingen. Het aantal woningen kan worden uitgebreid tot 50, en in een tweede fase naar 100. UWOON neemt in totaal 80% van de woningen voor haar rekening. Omnia Wonen realiseert het andere deel van de woningen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden