Ik ontving een huurverhoging van 0%

U ontving een huurverhoging van 0%. Ook al verandert uw kale huurprijs dit jaar niet, toch moeten wij u erop wijzen dat u bezwaar kunt maken. U kunt bezwaar maken via dit bezwaarformulier. Wij kunnen u het formulier ook per post toesturen. 

Het bezwaarschrift kunt u tot en met 30 juni 2020 per post opsturen naar UWOON, Postbus 270, 3840 AG Harderwijk. U kunt ons ook e-mailen via infouwoonnl.

Telefonisch spreekuur
De mogelijkheden voor het maken van bezwaar zijn ingewikkeld. Het is verstandig om vooraf na te gaan of uw bezwaar een kans maakt. Niet alle bezwaren leiden tot het blokkeren van de huurverhoging. De woonconsulenten van UWOON kunnen u daarover informeren. Ook met andere vragen over de huurverhoging  kunt u bij hen terecht. Zij zijn op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur bereikbaar  via 0341 41 68 94. Wilt u liever bij ons langskomen? Maakt u hiervoor dan eerst telefonisch een afspraak.

Goed om te weten als u bezwaar overweegt
U kunt bezwaar maken op de voorgestelde huurverhoging:

  • als uw huurprijs door de huurverhoging boven de maximale huurprijsgrens op basis van de woningwaarderingspunten komt te liggen;
  • als er in het voorstel voor de huurverhoging fouten staan: bijvoorbeeld een verkeerde ingangsdatum of huurprijs;
  • als wij uw huurprijs meer dan één keer per jaar verhogen. Er bestaan uitzonderingen op deze regel. Bel ons gerust als u twijfelt;
  • als wij ons voorstel minder dan twee maanden voor de ingangsdatum van de huurverhoging naar u stuurden;
  • als uw huurprijs is verlaagd door de Huurcommissie vanwege ernstige onderhoudsgebreken, of wanneer uw verzoek nog in behandeling is bij de Huurcommissie.

Gebreken aan uw woning?
Heeft u bezwaar tegen de huurverhoging omdat uw woning slecht is onderhouden? U kunt dan gebruik maken van een andere procedure bij de Huurcommissie, waarvan u het hele jaar gebruik kunt maken. Als u dat nu nog moet doen, is het geen geldige reden om bezwaar te maken tegen de huurverhoging per 1 juli 2020. Op de website www.huurcommissie.nl staat hoe u daar wel bezwaar tegen kunt maken.

Uw bezwaar afgewezen door UWOON?
Heeft UWOON uw bezwaar afgewezen, en bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u aan UWOON vragen uw bezwaar naar de Huurcommissie te sturen. Als u de procedure bij de Huurcommissie verliest, betaalt u €25,00.


 [EB1]Bezwaarformulier hvh 2020 0-2,6%

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden