42 nieuwbouw appartementen - Oranjepark Ermelo

Oops, an error occurred! Code: 202402281534288dc9ce3a

Aan de Prinsenhof in Ermelo bouwt UWOON een duurzaam appartementengebouw met 42 woningen. De oplevering staat gepland op midden 2024. 

De appartementen 
De appartementen zijn verdeeld over vijf woonlagen met elk een berging op de begane grond. Het gebouw wordt gasloos en zeer energiezuinig. Er zijn 30 drie-kamer appartementen van ca. 70m2, 11 twee-kamer appartementen van ca. 60m2 en er is één studio van ca. 40m2. Verwarmen gebeurt met een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt en ook de toegepaste balansventilatie is zeer energiezuinig. Al met al krijgen de huurders daardoor straks een zeer laag energieverbruik.  
 
Woonwijk het Oranjepark 
Het appartementengebouw komt in woonwijk het Oranjepark. Deze woonwijk ligt, niet ver van alle voorzieningen, in het gebied tussen de Dennenlaan, Sparrenlaan, Constantijnlaan en Wilhelminalaan. Het wordt een parkachtige omgeving met (zorg)woningen, een gezondheidscentrum en een buurtkamer. Een duurzame en zorgzame woonwijk waarin mensen er bewust voor kiezen naar elkaar om te kijken op basis van wederkerigheid.  
 
De bouw van de 42 appartementen is een mooie volgende stap in de ontwikkeling van het Oranjepark. De bouw van het gehele Oranjepark vindt tussen 2020 en 2026 in verschillende stappen plaats. Kijk voor meer informatie op www.oranjepark-ermelo.nl. 

Planning nieuwbouw appartementen
Naar verwachting ontvangen de nieuwe bewoners hun sleutel in het tweede kwartaal van 2024. De appartementen worden gebouwd door Van Wijnen Harderwijk. Het woongebouw is ontworpen door Beltman architecten. 

Voor wie? 
Alle appartementen vallen in de sociale huur, dus met een huur onder de 808 euro per maand (prijspeil 2023). Daarvoor gelden inkomensgrenzen.
Zes appartementen worden met voorrang verhuurd aan woningzoekenden met een zorgindicatie, dit gebeurt in samenspraak met de Zorggroep Noordwest-Veluwe. Zodra de woningen in verhuur gaan worden ze aangeboden via het regionale systeem voor woonruimteverdeling Huren Noord Veluwe. De verwachting is medio 2023.

Terug
Bouwnieuws aannemer Van Wijnen
Bouwnieuws 3 - december 2023 Bouwnieuws 2 - november 2022 Bouwnieuws 1 - juni 2022