Aedes-benchmark

Sinds 2014 maakt brancheorganisatie Aedes jaarlijks een vergelijking van de belangrijkste prestaties en kosten van woningcorporaties. De corporaties worden ingedeeld in drie klassen (in iedere klasse zit een derde van de deelnemende corporaties). De best presterende corporaties krijgen een A, de corporaties daaronder een B en de rest een C.

UWOON heeft de afgelopen jaren meegedaan in de Aedes-benchmark op de onderdelen Huurdersoordeel en Bedrijfslasten. De beoordeling van UWOON op die onderdelen was in 2014, 2015, 2016 en 2017 respectievelijk AA, BA en AB en BA. Daarmee hoorde UWOON tot de groep koplopers of de groep net achter de koplopers.

In 2017 deed UWOON voor het eerst ook mee bij de onderdelen ‘Onderhoud & verbetering’ en ‘Duurzaamheid’. Huurders waardeerden de kwaliteit van hun woning met een 7,3, een hoge score in de sector. De energiezuinigheid van een woning wordt uitgedrukt in een energie-index, voorheen waren dat energielabels. Gemiddeld kwam een huurwoning van UWOON uit op 1,66, vergelijkbaar met energielabel C.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden