Doe mee! Woensdag 20 januari 2021 digitale informatieavond over aardgasvrij wonen in Harderwijk en Hierden

Publicatiedatum: 07-01-2021

Bent u al toe aan het maken van plannen om over te schakelen op aardgasvrij wonen? Of wilt u er graag wat meer over weten? Woensdagavond 20 januari 2021 bent u welkom bij een digitale bijeenkomst over aardgasvrij wonen in de gemeente Harderwijk. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Na een korte inleiding over de stand van zaken kiest u uit één van de vier deelsessies:

 • Welke alternatieven zijn er voor aardgas?
  U krijgt informatie over alternatieven voor aardgas om uw huis te verwarmen. Hoe werkt het alternatief, wat is de impact op uw woning en de openbare ruimte en wat zijn de voor- en nadelen?
 • Wat is de visie van de gemeente Harderwijk op de warmtetransitie?
  U maakt kennis met de eerste ideeën voor de warmtevisie. Wat zijn de mogelijke alternatieven voor Harderwijk? In welke buurten ziet de gemeente mogelijkheden om aan de slag te gaan.
 • Welke stappen kan ik nemen om mijn woning te verduurzamen?
  Wilt u zelf aan de slag maar weet u niet hoe te beginnen? In deze deelsessie nemen we u mee in de stappen die u kunt volgen en waar u zoal aan kunt denken.
 • Wat is er te leren van de twee Harderwijkse initiatieven GAZ en Stedenwaard?
  In Harderwijk zijn twee inwonersinitiatieven gestart gericht op het verduurzamen van hun buurt. In deze sessie hoort u de ervaringen tot nu toe.

Vooraf aanmelden noodzakelijk

Voor de digitale bijeenkomst maken we gebruik van Google meet. Na aanmelding ontvangt u de link. Omdat het aantal deelnemers dat tegelijk kan vergaderen een maximum kent, is aanmelden noodzakelijk. U doet dat via het aanmeldformulier op de website https://veluweduurzaam.nl/bijeenkomst-aardgasvrij. S.v.p. voor maandag 18 januari!

Samenwerking

Bestuurders van woningcorporaties UWOON, Omnia Wonen, netbeheerder Alliander, lokale energiecoöperatie Endura, duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam en de gemeente Harderwijk werken samen aan de uitvoeringsstrategie aardgasvrij wonen in de gemeente Harderwijk.

De zes organisaties zijn sinds de zomer van 2018 bezig met de uitdaging die de Nederlandse overheid aan gemeenten heeft opgelegd: woonwijken voor 2050 aardgasvrij maken. De overgang naar aardgasvrij wonen is een langdurig en complex traject en heeft een direct effect op de leefomgeving. Daarom is met nadruk gekozen voor samenwerking en een aanpak waarbij de inwoners centraal staan. Betaalbaarheid, realiteitszin en stap voor stap tot resultaten komen zijn toonaangevende uitgangspunten.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden