Eerste tijdelijke woningen te huur op Struikterrein Harderwijk

Publicatiedatum: 27-11-2017

Van 27 november tot en met 10 december kunnen belangstellenden op de eerste 15 woningen reageren via Huren Noord-Veluwe.

UWOON zet de eerste 15 woningen op het Struikterrein te huur op www.hurennoordveluwe.nl. Belangstellenden hebben van 27 november tot en met 10 december de tijd om op de woningadvertenties te reageren. Het zijn tijdelijke huurwoningen, bedoeld om woningzoekenden met een korte inschrijftijd meer kansen te bieden. Huurcontracten hebben een duur van (maximaal) 5 jaar. Omdat het gaat om tijdelijke huurwoningen behouden de bewoners hun inschrijving als woningzoekende. Zij bouwen hun inschrijftijd verder op, in de tijd dat zij op het Struikterrein wonen.

Meer opties voor mensen met korte inschrijftijd
Samen met de woningcorporaties zocht de gemeente naar mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting, met name om mensen met een nog korte inschrijftijd meer opties te bieden. Dat zijn bijvoorbeeld starters, vergunninghouders en mensen die door onvoorziene omstandigheden, zoals een echtscheiding, op zoek zijn naar een woning. Het Struikterrein aan de Weiburglaan in Harderwijk bleek een geschikte optie. De gemeente Harderwijk stelt de grond in woonrijpe toestand 10 jaar kostenneutraal beschikbaar om tijdelijke huisvesting mogelijk te maken. UWOON neemt in totaal 80% van de woningen voor haar rekening. Omnia Wonen realiseert het andere deel van de woningen.

Invulling terrein met betrokkenheid omwonenden
De invulling van het terrein kwam gezamenlijk tot stand, met directe betrokkenheid van omwonenden. Voor het ontwerp van de woningen is gekozen voor ‘goed en stevig’: ze hebben een mooie uitstraling en zijn geïsoleerd. Er zijn twee woningtypen: een Chatel, 2-onder-1-kap, en Woodlodge, vrijstaand. De woonoppervlakte per woning is in alle gevallen circa 21 m2, bedoeld voor 1 tot 2 personen. De woningen liggen gespreid over het terrein en zijn ‘woonklaar’. De huurprijs is € 415,70 per maand (inclusief servicekosten, exclusief energiekosten). De energievoorziening is geheel elektrisch.

Uitbreiding mogelijk naar 50 tot 100 woningen
Door de eerste woningen nu te huur te zetten, test UWOON of de behoefte aan tijdelijke woonruimte klopt met de verwachtingen. Daarna kan het aantal woningen worden uitgebreid tot 50, en in een tweede fase naar 100. Vanwege levertijd kunnen de eerste 15 woningen naar verwachting vanaf medio april 2018 worden geplaatst.  

Kijk voor meer informatie ook op onze webpagina over het Struikterrein.

Deel deze pagina