Geen objecten gevonden

Feestelijke start bouwwerkzaamheden Kerklaan-Postlaantje

Publicatiedatum: 03-12-2019

 

Met het nieuwbouwproject De Wegwijzer komen 62 appartementen extra in Ermelo

Op 2 december gaven Moniek van Balen, bestuurder van UWOON, en wethouder Laurens Klappe, met het leggen van de eerste vloerplaat, het officiële startsein voor de werkzaamheden van het nieuwbouwproject De Wegwijzer in Ermelo.

Grenzend aan de winkelstraat in de dorpskern van Ermelo, bouwt woningcorporatie UWOON samen met Nijhuis Bouw 62 nieuwbouwappartementen. Gelegen aan het kenmerkende gebied tussen de Kerklaan en het Postlaantje. Het nieuwbouwproject is bijzonder door de mix van koop- en huurwoningen op een zeer centrale locatie in Ermelo. In totaal komen er 31 huurappartementen en 31 koopappartementen.

Huurwoningen bereikbaar voor mensen met recht op huurtoeslag
Alle woningen zijn energiezuinig door het gebruik van zonnepanelen op het dak en goede isolatie. Zowel de koop- als huurwoningen zijn zeer welkom, gezien de grote groep woningzoekenden in Ermelo. Bijna alle koopappartementen zijn verkocht en de huurappartementen zijn, door de huurprijs van maximaal € 737,-- per woning, bereikbaar voor mensen die recht hebben op huurtoeslag. Wethouder Klappe: “Ik ben blij voor de nieuwe huurders en kopers dat UWOON en Nijhuis Bouw kunnen starten, na een lang voorbereidingstraject met de nodige hobbels. Ik wens iedereen een voorspoedige bouw.”

Mantelzorgwoningen verkleinen belasting op de matelzorger en vergroot woonplezier
Van de 31 huurwoningen worden drie woningen klaargemaakt als mantelzorgwoningen. Van Balen: “Bij dit type woning woont de mantelzorger boven de verzorgde. We hopen hiermee de belasting op de mantelzorger te verkleinen en het woonplezier te vergroten. Het is voor ons de eerste keer in Ermelo dat we dit type gekoppelde woningen aanbieden en we zijn benieuwd naar de belangstelling.”

Verwachte oplevering eerste kwartaal 2021
De toekenning van de huurwoningen verloopt via www.hurennoordveluwe.nl en worden hier op termijn aangeboden. Verwachting is dat de bewoners in het eerste kwartaal van 2021 de sleutels in ontvangst mogen nemen.

 

Deel deze pagina