Geen objecten gevonden

Foto-expositie Marijn Fidder in UWOON-kantoor

Publicatiedatum: 26-02-2019

De komende weken exposeert fotografe Marijn Fidder met een aantal van haar foto’s in het kantoor van woningcorporatie UWOON aan de Deventerweg 5 in Harderwijk.  Op de foto: UWOON bestuurder Moniek van Balen praat samen met de geportretteerde Anne over de tentoongestelde foto’s.

Maandag 25 februari werd de expositie officieel geopend door UWOON-bestuurder Moniek van Balen. De tentoonstelling bevat portretten van jonge kinderen waaronder de Harderwijkse Anne. Anne is helaas ziek, zij heeft kanker en ondergaat diverse medische behandelingen. Marijn heeft haar in haar project ‘stoute cellen’ verschillende malen geportretteerd. De foto’s zijn ontroerend en soms confronterend. 

Waarom geeft UWOON ruimte voor zo’n expositie? 
UWOON staat midden in de samenleving. Die bestaat uit mensen met veel verschillende achtergronden. Mensen met het geluk geen of weinig problemen te hebben, maar ook mensen die met grote of kleine uitdagingen te maken hebben. De corporatie vindt dat de foto’s goed laten zien hoe sterk mensen kunnen zijn onder moeilijke situaties, in dit geval hele jonge mensen! 

De kracht van deze kinderen is treffend en UWOON vindt het geweldig hoe fotografe Marijn Fidder dit samen met de kinderen aan de ‘grote mensen’ laat zien. Dat ondersteunt UWOON graag.

Expositie vanaf 22 maart in het Stadsmuseum Harderwijk
De expositie is tot half maart op werkdagen te bezoeken van 08.30 uur tot 17.00 uur. Vanaf 22 maart zijn de foto’s in het Stadsmuseum in Harderwijk te zien.

Deel deze pagina