Geen objecten gevonden

Gebreken aan balkons in Ermelo (update)

Publicatiedatum: 26-07-2017

UWOON heeft ruim honderd balkons van woningen in Ermelo Oost en Zuid afgesloten. Het overgrote deel van de bewoners heeft begrip voor de maatregelen. Circa 30 bewoners werken liever niet mee aan de afsluiting van hun balkon. De corporatie biedt een alternatief.


Bij inspectie van een aantal woningen, als voorbereiding op schilderwerk, heeft UWOON geconstateerd dat een aantal balkons van eengezinswoningen gebreken vertoont. De balkons voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsnormen. De corporatie heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en neemt het zekere voor het onzekere. Om die reden heeft zij de bewoners laten weten dat zij geen gebruik meer kunnen maken van de balkons. De corporaties heeft opdracht gegeven alle balkons afzonderlijk te inspecteren. Dit gaat in de komende weken gebeuren. Begin september zal UWOON de bewoners informeren of en zo ja welke maatregelen getroffen gaan worden.

 

Ook al gaat het om gezinswoningen die een tuin hebben, begrijpt UWOON dat het zeker in deze warme zomermaanden vervelend is om een balkon niet meer te kunnen gebruiken. Al was het maar voor het doorluchten van de woning. De corporatie biedt daarom ook de mogelijkheid om het balkon met een halfhoog schot af te sluiten. De balkondeur kan dan nog wel open en dicht. UWOON roept bewoners op alsnog voor deze optie te kiezen.
 

De corporatie wil per woning weten of er gebreken zijn geconstateerd die vragen om maatregelen. Een ingenieursbureau onderzoekt dit. UWOON informeert de bewoners uiterlijk op 8 september 2017 over de vervolgstappen. Als UWOON al eerder zeker weet dat een balkon volledig veilig is, laten ze dat direct aan de bewoners weten.

 

Deel deze pagina