Geen objecten gevonden

Gemeente Ermelo start proef met VoorzieningenWijzer voor hulp met financiën

Publicatiedatum: 20-01-2020

De gemeente Ermelo start in februari, in samenwerking met UWOON, Welzijn Ermelo, Humanitas, Schuldhulpmaatje en het Diaconaal Platform, een proef met De VoorzieningenWijzer. De gemeente en samenwerkingspartners hopen hiermee mensen te helpen die inkomsten mislopen omdat zij niet weten op welke toeslagen en regelingen zij recht hebben.

Door te besparen op vaste lasten kunnen zij meer geld overhouden en schulden voorkomen. De proef start met maximaal 100 huishoudens. Na evaluatie wordt bekeken of de proef later in het jaar herhaald kan worden.

Wat houdt de proef met de VoorzieningWijzer in?

Vanaf half januari ontvangt een geselecteerde groep een uitnodiging om zich op te geven voor een gratis adviesgesprek met een onafhankelijk adviseur van de VoorzieningenWijzer. Meedoen is niet verplicht. Alles wat je bespreekt met de adviseur van de VoorzieningenWijzer, blijft tussen jou en de adviseur.

Hoe werkt het?

De adviseur van De VoorzieningenWijzer komt op afspraak bij de mensen thuis. De adviseur is goed op de hoogte van alle bestaande toeslagen en (gemeentelijke) regelingen die zijn bedoeld om mensen met een laag inkomen te helpen. Ook energiecontracten en zorgverzekeringen worden samen beoordeeld. Nadat de persoonlijke situatie is geïnventariseerd helpt de adviseur meteen met het aanvragen van bijvoorbeeld een andere zorgverzekering, energieleverancier en toeslagen.

 

 

 

Deel deze pagina