Geen objecten gevonden

Gemeenten, maatschappelijk werk en woningcorporaties slaan handen ineen voor voorkomen huurschulden en huisuitzetting

Publicatiedatum: 12-12-2019

 

Donderdag 28 november was UWOON met de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek en een aantal belangrijke samenwerkingspartijen bij elkaar voor het vastleggen van verschillende afspraken en convenanten met betrekking tot wonen, huren en huurschuld.

De gemeenten Nunspeet, Oldebroek en Elburg tekenden een convenant met de organisatie Stimenz, uitvoerder van onder andere maatschappelijk werk in deze gemeentes, en de woningcorporaties UWOON, DeltaWonen en Omnia Wonen. Doel van het convenant is om schuldenproblematiek zo vroeg mogelijk te signaleren en op te pakken en daarmee de kans op huisuitzetting te verkleinen. UWOON geeft met het ondertekenen van het convenant aan dat zij, samen met de andere partijen, samenwerken aan het vroeg signaleren van financiĆ«le problemen om zo grote gevolgen voor te kunnen zijn.

Stimenz, de woningcorporaties en de gemeenten willen de hulpverlening zo goed mogelijk met de betrokken partijen afstemmen en laagdrempelig inzetten. Daardoor is er meer ruimte om met de inwoners en schuldeisers tot een goede oplossing te komen. Op deze wijze wordt samengewerkt aan een schuldenvrije toekomst voor de inwoners van de gemeente Oldebroek.

 

Deel deze pagina