Hoogste punt sociale huurappartementen Waterfront bereikt

Publicatiedatum: 16-04-2019

Het hoogste punt van de 20 sociale huurappartementen in het Waterfront Harderwijk is bereikt. UWOON en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep vierden dit samen met betrokken relaties en bouwplaatsmedewerkers. Een feestelijk moment waarbij wethouder Christianne van der Wal samen met Moniek van Balen-Uijen (bestuurder UWOON) en Hans Smit (directievoorzitter Koopmans) enkele dakpannen legden.

De appartementen staan aan de rand van het Waterfront langs de N302, in het al bebouwde gebied tussen De Bakens en de Watersport Boulevard. De woningen zijn energiezuinig en de gebouwen hebben zonnepanelen. Dit zijn onze eerste aardgasloze appartementengebouwen, met een warmtepomp in elk appartement.

Zes appartementen rolstoeltoegankelijk
Er zijn twee gebouwen met elk tien appartementen, geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens. Alle appartementen hebben een woonkamer met keuken en een slaapkamer en zijn in totaal zo’n 50 m2 groot. De huurprijzen liggen onder de eerste aftoppingsgrens (in 2019 circa € 607). De woningen zijn hiermee bereikbaar voor woningzoekenden die aangewezen zijn op huurtoeslag.

De zes appartementen op de begane grond zijn rolstoeltoegankelijk. De etages zijn alleen met een trap bereikbaar. Per appartement is er een toegewezen parkeerplaats in de afgeschermde binnenterreinen. In de gezamenlijke berging is er voor elk appartement nog een aansluiting voor bijvoorbeeld een scootmobiel of elektrische fiets.

Op naar de oplevering
Koopmans is in november vorig jaar gestart met de bouw van de 20 huurappartementen. De bouw verloopt voorspoedig en volgens planning. De opleveringen van de appartementen is naar verwachting deze zomer. 

Start verhuur
De woningen worden binnen enkele dagen geadverteerd via het regionale portaal www.hurennoordveluwe.nl. Woningzoekenden kunnen via deze website hun belangstelling kenbaar maken. 

Deel deze pagina