Huishoudverklaring Belastingdienst

Publicatiedatum: 18-03-2020

UWOON past per 1 juli 2020 de huren aan. Afhankelijk van uw huidige huur en uw huishoudinkomen ligt de huurverhoging tussen 0% en 6,6%.

Om te bepalen hoe hoog de huurverhoging voor u gaat zijn, vroeg UWOON in maart aan de Belastingdienst om, van alle sociale huurwoningen die UWOON verhuurt , een huishoudverklaring af te geven. De Belastingdienst geeft in zo’n verklaring alleen aan of de huurder van dat adres wel of niet in aanmerking komt voor de huurverhoging van 6,6%. De Belastingdienst baseert zich op de wettelijke richtlijnen.

Eind april 2020 krijgt u van UWOON een uitgebreide brief met uw persoonlijke huuraanpassing. Bent u het niet eens met de nieuwe huur? In de brief leggen we uit hoe u vanaf mei 2020 bezwaar kunt maken. Bezwaar maken heeft op dit moment nog geen zin. U kunt gerust wachten op de brief die u in april van ons ontvangt.

U leest meer over dit onderwerp in het UWOON Magazine editie april 2020.
Ook kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

*UWOON heeft oog voor huurders, die door de corona-crisis betalingsproblemen hebben. We staan open voor een gesprek en zoeken graag samen naar een oplossing.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden