Huishoudverklaring Belastingdienst

Publicatiedatum: 18-03-2020

UWOON past per 1 juli 2020 de huren aan. Afhankelijk van uw huidige huur en uw huishoudinkomen ligt de huurverhoging tussen 0% en 6,6%.

Om te bepalen hoe hoog de huurverhoging voor u gaat zijn, vroeg UWOON in maart aan de Belastingdienst om, van alle sociale huurwoningen die UWOON verhuurt , een huishoudverklaring af te geven. De Belastingdienst geeft in zo’n verklaring alleen aan of de huurder van dat adres wel of niet in aanmerking komt voor de huurverhoging van 6,6%. De Belastingdienst baseert zich op de wettelijke richtlijnen.

Eind april 2020 krijgt u van UWOON een uitgebreide brief met uw persoonlijke huuraanpassing. Bent u het niet eens met de nieuwe huur? In de brief leggen we uit hoe u vanaf mei 2020 bezwaar kunt maken. Bezwaar maken heeft op dit moment nog geen zin. U kunt gerust wachten op de brief die u in april van ons ontvangt.

U leest meer over dit onderwerp in het UWOON Magazine editie april 2020.
Ook kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

*UWOON heeft oog voor huurders, die door de corona-crisis betalingsproblemen hebben. We staan open voor een gesprek en zoeken graag samen naar een oplossing.

 

Deel deze pagina