Inzet verhuiscoach op de Noord-Veluwe om ‘passend wonen’ te stimuleren

Publicatiedatum: 23-12-2021

Het terugdringen van het woningtekort door woonadviesgesprekken te gaan voeren met 55 plussers. Dáár tekenden we woensdag 22 december voor, samen met de provincie Gelderland, de betrokken gemeenten uit de provincie en de woningcorporaties uit deze regio- Omnia Wonen, deltaWonen & Woningstichting Putten!

Verhuiscoach helpt bij een passend nieuw thuis
De verhuiscoach bekijkt met bewoners wat in de toekomst een passend nieuw thuis kan worden en wat daarvoor nodig is. Door woonadviesgesprekken aan te gaan met huurders die vragen hebben. Bijvoorbeeld over kleiner of gelijkvloers wonen of de financiële gevolgen van een verhuizing.

Doorstroming op de woningmarkt
Met inzet van een verhuiscoach hopen we met elkaar doorstroming op gang te krijgen. Doorstroming op de woningmarkt helpt mensen om sneller een woning te vinden die aansluit bij hun woonbehoefte(n) en levensfase. Als één huurder bijvoorbeeld uit een grote woning verhuist, komt er hiermee een huis vrij voor een gezin. Dit gezin laat misschien ook weer een kleinere woning achter voor een tweepersoonshuishouden. Uiteindelijk krijgen dan ook jongeren en starters een kans.

Lees hier het persbericht.

 

Deel deze pagina