Nieuwbouw Van Maerlantlaan Harderwijk: UWOON en Nijhuis Bouw zijn er klaar voor

Publicatiedatum: 17-09-2019

Woningcorporatie UWOON en Nijhuis Bouw zijn klaar om aan de slag te gaan op de locatie Van Maerlantlaan in Harderwijk. Dinsdag 17 september tekenden UWOON-bestuurder Moniek van Balen en Alan Bosch, vestigingsdirecteur bij Nijhuis Bouw, de aannemingsovereenkomst voor de bouw van in totaal 48 nieuwe huurappartementen. De nieuwe appartementen in het hart van de wijk Stadsdennen worden ontwikkeld en geëxploiteerd op aanvraag van Careander.

Met ons plan komen 48 nieuwe sociale huurappartementen in Harderwijk. Naar verwachting start Nijhuis dit jaar nog met de bouw. Alan Bosch: “Dat er weer een samenwerking met UWOON ondertekend is stemt ons zeer tevreden. Het wordt een mooi appartementengebouw met het oog op de toekomst. Het zal goed in de wijk passen.” Op de locatie was een voormalige vestiging van ’t Schild gehuisvest. De eerste voorbereidingen op de bouwlocatie hebben al plaatsgevonden.

Bouwplannen
De woningen komen in het gebied tussen de Justus van Effenstraat en de Langendijkstraat, in de wijk Stadsdennen. Moniek van Balen liet eerder al weten blij te zijn met de nieuwbouw.  “Het plan is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw wordt aardgasloos en energieneutraal gebouwd. De huurprijs van de appartementen ligt gemiddeld op €607 per woning en zijn daarmee bereikbaar voor mensen die recht hebben op huurtoeslag.”

Het is een gebouw met 48 appartementen, waarvan 24 appartementen beschikbaar zijn voor reguliere sociale huur en 24 appartementen voor cliënten die zorg of ondersteuning krijgen van Careander. In een samenwerkingsovereenkomst tussen UWOON en Careander zijn deze afspraken schriftelijk vastgelegd.

Samenwerking Careander
De ideeën voor de nieuwbouw zijn ontstaan naar aanleiding van gesprekken met Careander. Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Aan ons is gevraagd om Careander te helpen bij het ontwikkelen en exploiteren van een nieuw appartementencomplex.

Inschrijven
Zodra de woningen klaar zijn komen ze te huur op www.hurennoordverluwe.nl; een datum is nog niet bekend. Wij zullen de start van de verhuur aankondigen. Vanaf dat moment kunnen belangstellenden op de appartementen reageren.

Deel deze pagina