Nieuwe woningen klaar in Centrumplan ’t Harde

Publicatiedatum: 30-06-2017

In het bijzijn van huurders, kopers en betrokken partijen vond op donderdag 29 juni de feestelijke oplevering plaats van de tweede fase van Centrumplan ’t Harde. De winkels en woningen zijn een nieuwe stap om van het centrum weer een aantrekkelijk dorpshart te maken. Moniek van Balen, directeur-bestuurder van UWOON overhandigde ter ere van de oplevering een cheque aan Dorpscomité ’t Harde. Daarmee wil UWOON bijdragen aan de wens om bijvoorbeeld door de plaatsing van een kunstwerk een mooi middelpunt te creëren in het centrumplan.

In de tweede fase van het nieuwbouwproject is commerciële ruimte voor supermarkt Deen, makelaar Van der Linde en een bloemenshop. Daarboven liggen 24 huur- en 24 koopwoningen. De koopwoningen hebben eigen parkeerplaatsen en een binnentuin op het dak van de supermarkt. De verkoop van de woningen verliep voorspoedig, ze zijn inmiddels allemaal verkocht.

De huurwoningen zijn voor cliënten van ’s Heeren Loo en hun begeleiders. De samenwerking tussen ’s Heeren Loo en UWOON maakt het mogelijk dat mensen met en zonder beperking samen in het centrumplan zullen wonen. Ook wethouder Jan Polinder noemde bij de start van de bouw de toevoeging van deze zorgappartementen al ‘extra mooi’.

De oplevering van deze tweede fase van het centrumplan volgt op de winkels en de 36 huur- en koopwoningen die in 2014 al klaar waren. De ontwikkelaar werkt aan de plannen voor de derde fase, waarmee de vernieuwing van het centrum afgerond wordt.

Deel deze pagina