Officieel opgeleverd: nieuwbouw Langendijkstraat Harderwijk

Publicatiedatum: 16-12-2020

48 nieuwe sociale huurappartementen in Harderwijk

Samen met Nijhuis Bouw heeft woningcorporatie UWOON 48 appartementen op de locatie Langendijkstraat in Harderwijk ontwikkeld. Na een bouwtijd van 1 jaar vond donderdag 10 december de oplevering plaats. Met het doorknippen van het lint door Wethouder Jeroen de Jong, directeur Alan Bosch (Nijhuis Bouw) en UWOON-bestuurder Fleur Imming was de oplevering officieel.

Met de realisatie van de nieuwbouw zijn er 48 nieuwe sociale huurappartementen beschikbaar gekomen in Harderwijk. Een mooi appartementengebouw met het oog op de toekomst en vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Het complex is aardgas-loos en energiezuinig gebouwd. Het gebouw is voorzien van ledverlichting en 340 zonnepanelen.  

Careander
Van de 48 woningen zijn 24 appartementen beschikbaar voor cliënten van Careander. Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. De ideeën voor de nieuwbouw zijn ontstaan naar aanleiding van gesprekken tussen Careander en UWOON. Careander heeft UWOON gevraagd te helpen bij het ontwikkelen en exploiteren van een nieuw appartementencomplex.


Ontvangst sleutels
Op dit moment is UWOON druk met de uitvoering van de terreinwerkzaamheden.
De parkeervakken worden gerealiseerd en beplanting wordt aangebracht. Na verwachting ontvangen de eerste huurders in januari 2021 de sleutel van de sociale huurwoning. De bouw en oplevering van de woningen zijn goed en volgens planning verlopen.

Foto: Officiële oplevering Langendijkstraat door Wethouder Jeroen de Jong, Fleur Imming (directeur-bestuurder UWOON) en Alan Bosch (directeur Nijhuis Bouw).

Deel deze pagina