Start nieuwbouw De Wimpel: 32 duurzame appartementen in Elburg

Publicatiedatum: 07-06-2023

Met de onthulling van het bouwbord werd vrijdagmiddag 9 juni de bouw van nieuwbouwproject De Wimpel in Elburg officieel gestart. Wethouder Sneevliet – Radstaak van de gemeente Elburg, Marco Kersing manager Vastgoed van woningcorporatie UWOON en directeur Henk Driesen van Loostad Vastgoedontwikkeling verwijderden het doek waarmee het definitieve nieuwbouwplan zichtbaar werd.

Het woongebouw bestaat uit twee aaneengesloten delen. Het gebouw wordt 3 verdiepingen hoog met 8 woningen op de begane grond en 12 woningen op de 1e en op de 2e verdieping. De appartementen worden ongeveer 64 m² groot met 3 kamers. Op de begane grond komen inpandige bergingen. De nieuwbouw komt op de locatie van de voormalige Vrijheidsschool.

Sociale nieuwbouw
Marco Kersing, manager Vastgoed van UWOON: “lange tijd hebben wij geen sociale nieuwbouw kunnen realiseren in Elburg. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat het gelukt is om deze appartementen turn-key af te nemen van Loostad. De woningnood is hoog. De behoefte aan nieuwbouw & sociale huur is enorm. Hier werken we dagelijks hard aan. Dit nieuwe, betaalbare en duurzame woongebouw helpt daarbij.”

Ook wethouder Sneevliet-Radstaak is blij met de nieuwbouw: “Ik ben heel blij met deze nieuwe huurappartementen in de sociale huur Het Winkelcentrum De Vrijheid is om de deur, dus de meeste voorzieningen zijn binnen handbereik. Ik weet daarom nu al zeker dat de toekomstige bewoners enthousiast zijn over deze locatie”.

Een duurzaam woongebouw
Het gebouw wordt volledig gasloos en elke woning krijgt een eigen warmtepomp. Deze installatie voorziet de appartementen in de winter van verwarming en in de zomer van koeling. Door de zeer goede isolatie verbruiken de appartementen weinig energie. Goed om wonen betaalbaar te houden en goed voor het milieu.

Informatieavond voor omwonenden
Omwonenden zijn door projectontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling (onderdeel van Volker Wessels) uitgebreid geinformeerd over de nieuwbouwplannen door middel van nieuwsbrieven en informatieavonden. Op 13 juni is er nog een informatieavond over de bouwfase van het woongebouw. Henk Driesen van Loostad: “de samenwerking met UWOON en gemeente Elburg heeft ertoe geleid dat we nu na zoveel jaren mooie en betaalbare woningen kunnen toevoegen aan Elburg. We zijn trots op dit resultaat dat ondanks de onzekere tijd waarin we leven toch in aanbouw genomen kan worden.”

Planning en verhuur
De bouw start in juli 2023. De verwachting is dat het gebouw voor de zomer van 2024 klaar is. Alle appartementen vallen in de sociale huur, dus met een huur onder de 808,07 euro per maand (prijspeil 2023). Eind 2023 worden de woningen aangeboden via het regionale systeem voor woonruimteverdeling Huren Noord Veluwe.  

 

Deel deze pagina