Unieke samenwerking met Careander voor nieuwbouwplan Harderwijk

Publicatiedatum: 09-05-2019

Op woensdag 8 mei 2019 konden bewoners en omwonenden het nieuwbouwplan van de corporatie bekijken voor de locatie Van Maerlantlaan in Harderwijk. Een wooncomplex met 48 nieuwe sociale huurappartementen.

Met het plan van UWOON komen 48 nieuwe sociale huurappartementen in Harderwijk. De woningen komen in het gebied tussen de Justus van Effenstraat en de Langendijkstraat, in het hart van de wijk Stadsdennen. Het complex wordt aardgasloos en energieneutraal gebouwd en de woningen zijn bereikbaar voor mensen met recht op huurtoeslag.

Samenwerking Careander
De ideeën voor de nieuwbouw zijn ontstaan naar aanleiding van gesprekken tussen Careander en UWOON. Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Aan UWOON is gevraagd om Careander te helpen bij het ontwikkelen en exploiteren van een nieuw appartementencomplex. De corporatie realiseert graag wooncomplexen waarin mensen met en zonder zorgvraag prettig met elkaar kunnen samenleven.

48 nieuwe sociale huurappartementen
Tussen beide partijen zijn afspraken gemaakt over het nieuwbouwplan. Een gebouw met 48 appartementen, waarvan 24 appartementen beschikbaar zijn voor reguliere sociale huur en 24 appartementen voor cliënten die zorg of ondersteuning krijgen van Careander. In een samenwerkingsovereenkomst zijn de afspraken schriftelijk vastgelegd. De bestuurders Bert Brouwer van Careander en Moniek van Balen van UWOON tekenden deze overeenkomst op 6 mei j.l. bij het leegstaande pand aan de Van Maerlantlaan.

Bert Brouwer: “De samenwerking met UWOON biedt onze cliënten een unieke kans om comfortabel en betaalbaar te wonen. Begeleiding door medewerkers van Careander is dichtbij.” Moniek van Balen: “We zijn blij met de nieuwbouw, hiermee kunnen we weer woningzoekenden helpen. Het plan is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw wordt aardgasloos en energieneutraal gebouwd. Dit houdt in dat per jaar ongeveer evenveel duurzame energie (uit zonnepanelen en WKO-installatie) wordt opgewekt als verbruikt. De huurprijs van de appartementen ligt gemiddeld op €607 per woning en zijn daarmee bereikbaar voor mensen die recht hebben op huurtoeslag.”

Start bouw
Het nieuwbouwplan past binnen de huidige bestemming. Binnenkort worden de huidige opstallen gesloopt. Naar verwachting start de bouw in het laatste kwartaal van dit jaar.

Op de foto: Ondertekening samenwerkingsovereenkomst tussen Bert Brouwer (bestuurder Careander) en Moniek Van Balen (bestuurder UWOON).

 

 

Deel deze pagina