Geen objecten gevonden

UWOON en van Driesten tekenen aannemingsovereenkomst

Publicatiedatum: 17-12-2020

Duurzame sociale nieuwbouw Marnixstraat

Op woensdag 16 december ondertekenden Fleur Imming, directeur-bestuurder Woningcorporatie UWOON en Anne van Driesten, directeur Driesten Harskamp de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van 16 nieuwe sociale huurappartementen aan de Marnixlaan in Harderwijk.

De woningen
Op de locatie aan de Marnixstraat 1a, waar nu nog een oude kerk staat, wordt een appartementencomplex gerealiseerd van drie woonlagen met 16 appartementen. De appartementen worden uitgewerkt als acht woningen met één slaapkamer en acht woningen met twee slaapkamers.  Fleur Imming: “We zijn blij met de nieuwbouw, hiermee kunnen we weer woningzoekenden helpen. Gezien de wachttijden is de behoefte hieraan erg groot. Het plan is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw wordt aardgasloos en energieneutraal gebouwd”.

De huurprijs van de appartementen wordt nog bepaald. Het uitgangspunt is dat de appartementen bereikbaar zijn voor mensen die recht hebben op huurtoeslag.

Start bouw
De vergunning voor de bouw is binnen. Tijdens dit traject is de buurt nauw betrokken geweest bij het ontwerp van het complex. De bouw start in het voorjaar van 2021 en naar verwachting is de oplevering rond de zomer van 2022.

Inschrijven
Zodra de appartementen klaar zijn komen ze te huur op www.hurennoordveluwe.nl; een datum is nog niet bekend. UWOON zal de start van de verhuur aankondigen. Vanaf dat moment kunnen belangstellenden op de appartementen reageren.

 

Deel deze pagina