Geen objecten gevonden

UWOON en wethouder leggen 1e steen voor nieuwbouw Marnixstraat

Publicatiedatum: 29-06-2021

Op donderdag 24 juni legden Fleur Imming, directeur-bestuurder Woningcorporatie UWOON en Jeroen de Jong,  wethouder gemeente Harderwijk, samen de 1e steen voor de realisatie van 16 nieuwe sociale huurappartementen aan de Marnixstraat in Harderwijk.

De woningen
Op de locatie aan de Marnixstraat 1a, waar vroeger een oude kerk stond, wordt nu hard gewerkt aan de realisatie van 16 sociale huurappartementen. Een appartementencomplex met drie woonlagen. De appartementen zijn uitgewerkt als acht woningen met één slaapkamer en acht woningen met twee slaapkamers. Het complex is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw wordt aardgasloos en energieneutraal gebouwd. ”Fleur Imming: “We zijn blij dat de nieuwbouw nu echt is gestart, en we op korte termijn weer woningzoekenden kunnen helpen. Gezien de wachttijden is de behoefte hieraan erg groot.

Bouwwerkzaamheden
De bouwwerkzaamheden verlopen vooralsnog voorspoedig. De oplevering zal naar verwachting rond de zomer van 2022 plaatsvinden.

Inschrijven
Zodra de appartementen klaar zijn komen ze te huur op www.hurennoordveluwe.nl; een datum is nog niet bekend. UWOON zal de start van de verhuur aankondigen. Vanaf dat moment kunnen belangstellenden op de appartementen reageren.

 

Deel deze pagina