UWOON kiest met huurders voor zonnepanelen Van der Sluis

Publicatiedatum: 26-09-2017

Vanaf het najaar kunnen de eerste zonnepanelen worden geplaatst op huurwoningen van UWOON. Huurders en huurdersorganisaties van UWOON hebben in de keuze voor leverancier Van der Sluis, en in het samenstellen van het aanbod van zonnepanelen, een hele actieve rol gespeeld.

‘Haal de zon in huis, met zonne-energie van Van der Sluis’. Onder dat motto kunnen vanaf het najaar de eerste zonnepanelen worden geplaatst op huurwoningen van UWOON. De keuze voor Van der Sluis Technische Bedrijven als leverancier viel begin september. Huurders en huurdersorganisaties van UWOON hebben in die keuze, en in het samenstellen van het aanbod van zonnepanelen, een hele actieve rol gespeeld.

Hannah Scholten van huurdersorganisatie Woonwijs is dan ook tevreden over het traject: “Het is heel prettig dat we vanaf het begin konden aangeven wat voor huurders belangrijke aandachtspunten zijn. Volgens mij hebben we nu een mooi aanbod tegen een goede prijs.” Naast aspecten zoals kwaliteit en de wijze van samenwerken, was de prijs ook voor UWOON een belangrijk criterium. Zo kan de woningcorporatie bijdragen aan het verlagen van de woonlasten van huurders. UWOON neemt daarbij 30% van de investering op zich. Huurders betalen voor de overige 70% een vaste vergoeding in de servicekosten.

Informatieavonden voor huurders
Huurders die geïnteresseerd zijn in de zonnepanelen voor het leveren van elektriciteit, kunnen zich opgeven voor één van de informatieavonden in oktober. UWOON en Van der Sluis geven tijdens de avond meer informatie over het aanbod, de kosten en de mogelijke besparing. Raymond Bouman, bedrijfsleider Beheer & Onderhoud bij Van der Sluis: “We willen bewoners graag laten zien hoe we te werk gaan en hoe ze kunnen profiteren van het gebruik van de zonnepanelen.

Verduurzaming en vermindering energieverbruik
Naast het verlagen van woonlasten voor huurders, is ook het verminderen van de belasting op het milieu voor UWOON aanleiding voor de start met zonnepanelen. UWOON investeert daarom de komende jaren ook extra in de verduurzaming - en daarmee de energiezuinigheid - van huurwoningen. En om mensen bewuster te maken van hun eigen gedrag op energieverbruik, kunnen huurders via UWOON nog een vrijwillige energiecoach inschakelen. Deze coach gaat met huurders in hun eigen woning in gesprek en geeft praktische bespaartips.

Deel deze pagina