UWOON levert 42 studio’s voor jongeren op in Ermelo

Publicatiedatum: 20-10-2022

 

“Kijk nou toch wat een schitterend pand. Een gebouw om verliefd op te worden. Ik vind het echt een parel!” Directeur-bestuurder Fleur Imming van woningcorporatie UWOON steekt haar trots over het nieuwe woongebouw voor jongeren in hartje Ermelo niet onder stoelen of banken. Het zou gek zijn als ze niet tevreden zou zijn met het werk van haar organisatie en de glinstering in haar ogen maakt duidelijk dat ze het echt meent.

Hoge kwaliteit

Aan de Chevallierlaan verrees op een braakliggend stuk grond een gloednieuw woongebouw met 42 studio’s van 45 vierkante meter woonoppervlak. Dicht bij het station en in het centrum. Een fraai, klassiek ogend woongebouw met hoge kwaliteit in afwerking. De gasloze en zeer energiezuinige studio’s zijn verhuurd aan jongeren van 23 tot en met 27 jaar. Deze week tekenden ze hun huurcontract en kregen ze de sleutels van hun woning. Terwijl ze al druk aan het verven en vloer leggen waren, kwamen ze woensdagmiddag even mee vieren dat het woongebouw klaar is. Projectmanager Geert Bertijn van UWOON: “Ik heb alleen maar blije gezichten gezien toen we de sleutels uitreikten.”

Elke kans aangrijpen

Juist aan jongerenhuisvesting bestaat in Ermelo een grote behoefte. Een behoefte waarin UWOON graag voorziet, zegt Fleur Imming. “Ook in Ermelo zijn de wachtlijsten voor betaalbare huurwoningen lang. Te lang. We doen er, samen met de gemeente, alles aan om het aantal sociale huurwoningen in Ermelo te laten groeien. We grijpen elke kans aan. Dat hebben we hier ook gedaan. En met 42 studio’s voor jongeren vergroten we in een klap het aanbod voor hen fors!”.

Doorstroming

Imming: “Daarnaast behouden de huurders hun inschrijfduur, daarmee stimuleren we doorstroming naar een andere huurwoning, en houden we deze studio's ook in de toekomst beschikbaar voor jongeren.”

Hard nodig

Wethouder Wonen van de gemeente Ermelo, Hugo Weidema, legde de link met het nabijgelegen vernieuwde gemeentehuis. “Zo vervolmaken we dit gebied. Ik ben blij met deze huisvesting voor jongeren. Dat is hard nodig. Ik feliciteer UWOON en aannemer Heijmans met dit duurzame en mooie woongebouw.”

Jongerenraad

Marcel Sinte Martensdijk, senior ontwikkelaar van Heijmans Vastgoed, weet nog hoe in 2017 de jongerenraad van Ermelo aandrong op huisvesting voor jongeren. Dat deden ze tijdens de behandeling van de structuurvisie Veldwijk in de gemeenteraadsvergadering. “En dit is het resultaat. Dit woongebouw is onderdeel van de Hooge Riet, een meer-generatieproject. Vooral voor senioren en jongeren. Voor de senioren omdat zo de doorstroming op de woningmarkt op gang te brengen. Voor jongeren omdat juist zij moeite hebben om een eigen plek te vinden.”

Werken op een postzegel

Erik Vos, directeur van Heijmans Huizen, vertelde dat de daadwerkelijke bouw van het gebouw tien maanden duurde. “En dat is best snel, al zeg ik het zelf. Werken op een postzegel, tussen de bomen en in een druk gebied. Want een andere bouwer ging met het gemeentehuis aan de slag. Ik wil graag de samenwerking met alle partijen - en UWOON in het bijzonder - benoemen. We hebben aan de voorkant zeer heldere afspraken gemaakt zodat het realisatieproces soepel liep. Dank aan het team dat hier aan gewerkt heeft. Een mooie teamprestatie.”

Veel woonplezier!

Erik Vos van Heijmans overhandigde symbolisch de sleutel van het gebouw aan Fleur Imming van UWOON. Zij riep de aanwezige bewoners naar voren. “Want jullie gaan hier wonen. Ik wens jullie heel veel woonplezier op deze prachtige plek.”

 

Deel deze pagina