Geen objecten gevonden

UWOON plaatst dit najaar de eerste zonnepanelen

Publicatiedatum: 07-06-2017

In het najaar van 2017 plaatst UWOON de eerste zonnepanelen op daken van woningen van huurders. Het streven is om de komende jaren bij mutatie, planmatig onderhoud en op aanvraag zoveel mogelijk zonnepanelen te plaatsen op eengezinswoningen en woongebouwen. “Huurders die gebruik maken van zonnepanelen besparen direct op hun maandelijkse woonlasten. Bovendien dragen zij een steentje bij aan het milieu”, zegt Bestuurder Moniek van Balen. “UWOON neemt 30 procent  van de investering op zich om het aanbod nog aantrekkelijker te maken voor onze huurders”.

Huurders die voor zonnepanelen kiezen, betalen hiervoor een vaste vergoeding in de servicekosten en zij besparen circa € 14,- tot € 20,- per maand op hun energierekening. Dit is afhankelijk van het aantal panelen. Op kleine eengezinswoningen worden acht panelen geplaatst en op reguliere eengezinswoningen tien. Bij appartementencomplexen is de situatie ingewikkelder. Afhankelijk van de belangstelling en in overleg met huurders, bekijkt de corporatie per complex de mogelijkheden.

UWOON is op verzoek van de huurdersraden en in overleg met een werkgroep van twaalf actieve huurders tot het aanbod gekomen. Jan de Groot, voorzitter huurdersraad De Betere Woning: “Wij hebben als huurdersraden in 2016 aan UWOON gevraagd of er in 2017 een aanbod kon komen voor zonnepanelen. Het verheugt ons dat na een positief verlopen proces het aanbod er nu komt. Wij adviseren huurders van UWOON om gebruik te maken van het aantrekkelijke aanbod”.

Bij de aanbesteding nemen vertegenwoordigers van de drie huurdersraden deel aan de selectiecommissie. Zo worden de wensen van huurders optimaal meegenomen in het gehele proces. Belangrijk is dat huurders zo min mogelijk overlast ervaren bij het plaatsen van de zonnepanelen en dat zij kunnen bijhouden hoeveel ze besparen.

Na de zomer organiseert UWOON informatiebijeenkomsten over de zonnepanelen. Huurders van UWOON worden hierover nog nader geïnformeerd.

Deel deze pagina