Welkom Over Uwoon Meer informatie Nieuws Afronding sociale ‘nul-op-de-meter’ huurwoningen De Driesprong gevierd

Afronding sociale ‘nul-op-de-meter’ huurwoningen De Driesprong gevierd

Leestijd: 2 min

 

UWOON rondde met de realisatie van 24 ‘nul-op-de-meter’ woningen de laatste fase van de nieuwbouwwijk De Driesprong af. Dat werd donderdag 17 oktober gevierd met de overhandiging van een miniatuur “ontmoetingsbank”. Een symbolisch cadeau voor de wijk in het hart van Ermelo. Wethouder Klappe nam het cadeau in ontvangst dat werd aangeboden door Moniek van Balen, directeur-bestuurder van UWOON. 

De Driespong, een plek met een historie. Een plek waar vele jaren geleden mensen elkaar ontmoet hebben. Waar vriendschappen zijn ontstaan en jonge leerlingen zijn gevormd tot wie ze nu zijn. Met de komst van het bankje wil UWOON diezelfde ontmoetingen en vriendschappen stimuleren. Moniek van Balen: “UWOON werkt aan sterke buurten, waar mensen elkaar de ruimte geven om te leven. Het helpt als zij elkaar kennen, accepteren en zaken open met elkaar bespreken. Want ‘bekend maakt bemind’, de basis voor prettig samen wonen”. In overleg met de gemeente zal een geschikte plek in de wijk worden aangewezen voor het plaatsen van de originele ontmoetingsbank. 

De 24 sociale huurwoningen
UWOON heeft in totaal 24 sociale huurwoningen gebouwd. Het gaat om 12 eengezinswoningen, 6 gelijkvloerse benedenwoningen en 6 bovenwoningen.
Alle woningen zijn gasloos opgeleverd. Onder andere door geïntegreerde zonnepanelen op het dak en toepassing van warmtepompen, zijn ze allemaal ‘nul-op-de-meter’. De bedoeling is dat de woningen net zoveel energie gaan opwekken, als nodig is voor het huis en het huishouden. De bewoners van de sociale huurwoningen hebben inmiddels hun intrek genomen.

De wijk
De Driesprong, gelegen tussen de Strijlandweg, Oude Telgterweg en Hamburgerweg, kenmerkt zich door een dorps karakter, menselijke maat, rust en ruimte. De aanwezige groene kwaliteit van het hakhoutbos en de houtwallen zijn goed benut om identiteit te geven aan deze nieuwe woonbuurt. Met de afronding van de 24 sociale huurwoningen heeft de nieuwe wijk in totaal ruimte geboden aan 71 nieuwe woningen, waarvan 47 koopwoningen.