Welkom Over Uwoon Meer informatie Nieuws Sociale nieuwbouw De Hooge Riet Ermelo

Sociale nieuwbouw De Hooge Riet Ermelo

Leestijd: 2 min

 

UWOON en Heijmans tekenen intentieovereenkomst

Op woensdag 24 juni ondertekenden Iris Uittien, directeur-bestuurder (a.i.) Woningcorporatie UWOON, Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed en Erik Vos, directeur Heijmans Huizen een intentieverklaring. Samen gaan ze aan de slag met de realisatie van 42 nieuwe sociale huurappartementen voor de locatie De Hooge Riet in Ermelo. Ook wethouder Laurens Klappe was aanwezig.

Op de hoek van de Chevallierlaan en de Stationsstraat wordt een appartementengebouw gerealiseerd van drie woonlagen met 42 studio’s. De appartementen worden uitgewerkt als 1-kamer studio’s, geschikt voor 1 tot 2 personen. Het gebouw is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid en wordt aardgasloos opgeleverd. De huurprijs van de appartementen moet nog worden bepaald. Het uitgangspunt is dat de appartementen bereikbaar zijn voor mensen die recht hebben op huurtoeslag.

De Hooge Riet
Het nieuwbouwplan van de 42 sociale huurappartementen is onderdeel van de totale herontwikkeling van het rijksmonument De Hooge Riet. De nieuwbouw komt op een fraaie zichtlocatie en vormt een mooi architectonisch geheel met de omgeving. Het toevoegen van deze sociale huurappartementen maakt het wonen op De Hooge Riet voor een grote groep woningzoekenden bereikbaar. Wethouder Laurens Klappe: "De gemeente is er erg blij mee dat het is gelukt om in deze mooie omgeving en midden in het dorp 42 sociale huurwoningen  te realiseren. Gezien de wachttijden is de behoefte hieraan erg groot."  

Start bouw
Er is een schetsontwerp van de appartementen. Deze wordt verder uitgewerkt en klaar gemaakt voor de vergunningaanvraag. Naar verwachting zal de vergunning rond de zomer van 2021 worden afgegeven. Aansluitend kan worden gestart met de bouw, wat ongeveer een jaar zal duren.

Inschrijven
Zodra de appartementen klaar zijn komen ze te huur op www.hurennoordveluwe.nl; een datum is nog niet bekend. UWOON zal de start van de verhuur aankondigen. Vanaf dat moment kunnen belangstellenden op de appartementen reageren.

Wonen op De Hooge Riet
De Hooge Riet is een beeldbepalend monumentaal gebouw, gelegen in een historisch park. Naast de 42 huurappartementen worden er in het park tweelaagse terraswoningen en twee-onder-een-kapvilla’s gebouwd. In het monument komen koopappartementen. Meer informatie over de nabije toekomst van De Hooge Riet staat op: www.dehoogeriet.nl.

Foto: Ondertekening intentieverklaring door Iris Uittien (UWOON) en Harwil de Jonge, (Heijmans Vastgoed)