Welkom Over Uwoon Meer informatie Nieuws UWOON realiseert drie kangoeroewoningen in Ermelo

UWOON realiseert drie kangoeroewoningen in Ermelo

Leestijd: 2 min

 

Woningcorporatie UWOON realiseert in het nieuwbouwproject De Wegwijzer (Kerklaan/Postlaantje) in Ermelo drie zogenaamde ‘kangoeroewoningen’. Deze liggen in het dorpscentrum, nabij winkels, horeca en NS-station. Ze worden in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd. De drie kangoeroewoningen zijn bestemd voor een bewoner met een langdurige zorgbehoefte (begane grond) en diens verzorger(s) met wie een duurzame zorgrelatie wordt onderhouden (eerste en tweede verdieping).

In een kangoeroewoning wonen mensen met elkaar onder één dak, maar wel zelfstandig. Bewoners kunnen familieleden zijn, maar ook een zorgbehoevende met zijn of haar zorgverlener(s). De bewoners hebben ieder een eigen woonruimte met slaapkamer(s), badkamer en keuken. Het idee achter deze woningen is dat als je dicht bij elkaar woont, je voor elkaar kunt zorgen of op elkaar kunt letten.

De woningen in Ermelo bestaan uit drie etages. Op de begane grond is een rolstoeltoegankelijke zorgwoning van 66,5 m2 met één slaapkamer en een buitenterras. Op de eerste en tweede verdieping is een ruime bovenwoning van in totaal 127 m2. Deze telt drie slaapkamers en een balkon.

Meer informatie over de woningen, inschrijving en woningtoewijzing vindt u hier: www.uwoon.nl/kangoeroewoning.
Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden bij de woonconsulenten van UWOON in Ermelo, telefoon 0341 56 51 00 of mail [email protected].