Welkom Over Uwoon Meer informatie Nieuws Viering oplevering tijdelijke woningen Beemdweg Ermelo

Viering oplevering tijdelijke woningen Beemdweg Ermelo

Leestijd: 2 min

Op woensdag 6 april vierden we met alle betrokkenen de oplevering van de tijdelijke woningen aan de Beemdweg. Er zijn in totaal 20 tijdelijke woningen gerealiseerd. De tijdelijke woningen bieden de komende 15 jaar onderdak aan jongeren en spoedzoekers tot 28 jaar. Een mooi project dat we echt samen hebben opgepakt. Demissionair wethouder Laurens Klappe, directeur Fleur Imming van UWOON, buurtbewoner Adri van den Blom, een van de nieuwe huurders Jelka Arendsen en Marc Ketelaar van De Huischmeesters hebben mooie struiken geplant op een centrale plek op het terrein. Daarna konden omwonenden een kijkje nemen in een van de woningen.

Samenwerking met omwonenden
De gemeente en UWOON hebben dit project samen met omwonenden opgepakt. De klankbordgroep is actief betrokken bij het project en dacht mee over de uitstraling van de woningen, de inrichting van de omgeving (groenvoorziening) en de verhuur en het beheer van de woningen. Wethouder Klappe: “Er is vanaf eind 2019 door alle partijen hard gewerkt. Dit is een project dat we samen hebben opgepakt. Participatie werkt echt. Dat is mooi om te zien. Het resultaat mag er zijn en dat is een felicitatie waard!”

Met dit project is specifiek ingezet op woningen voor doelgroepen die het meeste last hebben van de lange wachttijd voor een sociale huurwoning. Fleur Imming, directeur UWOON:“Het project past binnen de doelstelling van de gemeente en UWOON om de druk op de woningmarkt te verminderen. Ik ben trots op het resultaat en wens de nieuwe huurders veel woonplezier!”

Sociaal en maatschappelijk beheer
In het project aan de Beemdweg zorgt De Huischmeesters voor sociaal en maatschappelijk beheer in en om de woonlocatie. Een beheerder helpt bij de binding tussen de bewoners onderling en tussen de bewoners en de omgeving. UWOON is verantwoordelijk voor het algemeen sociaal beheer, zoals extra toezicht op het schoon, heel en veilig houden van de omgeving.

Foto: Foto van links naar rechts demissionair wethouder Klappe, Adri van den Brom, Jelka Arendsen, Marc Ketelaar en Fleur Imming.