Column Moniek van Balen

April 2020

Andere tijden

En toen viel Nederland stil… Waar het coronavirus eerst nog ver weg leek, is het inmiddels hét onderwerp dat ons allemaal bezighoudt en het sociale leven en de economie in Nederland in zijn ban heeft. Het virus is hier, in ons midden, en het zal nog wel even duren voordat duidelijk is wat de effecten van corona op de lange termijn zijn. Corona… Het kwam als een schok, als donderslag bij ons binnen en tegelijk zijn er ook al veel mooie dingen uit voortgekomen. Zal later blijken dat we sinds de opmars van het coronavirus, dingen echt anders, beter, zijn gaan doen? Wie het weet mag het zeggen, we zullen het moeten afwachten.

Wat niet vaak zó duidelijk was, is dat we met elkaar zijn verbonden, of we willen of niet. We zijn ook van elkaar afhankelijk: de uitbraak van het virus is waarschijnlijk tot op zekere hoogte in te dammen, als we allemaal voorzichtig zijn en verstandig handelen. We zijn ons nu veel bewuster van onze hygiëne en ook van die van een ander. En van onze kwetsbaarheid en die van onze medemens, onze buurman/vrouw, onze collega’s, onze ouders en grootouders.

Bij UWOON zijn de contacten met onze huurders en collega’s onderling flink digitaal geworden. Wennen hè? Even de telefoon of computer pakken voor een praatje doe je niet. Het contact wordt functioneel en dat is toch wel magertjes. We missen het sociale deel van ons contact, het praatje hoe het thuis is. Dat zult u ook hebben. Aan de andere kant voelen we ons juist meer verenigd, bijvoorbeeld in het samen optrekken tegen deze nieuwe gezamenlijke coronavijand. We zijn ons bewuster van onze kwetsbare familieleden, de ouderen, de onmisbare medewerker in de zorg, supermarkten, transportsector, noem maar op. En we melden ons massaal als het om helpen gaat, van mondkapjes tot ex-zorgprofessionals en studenten die iets willen doen. Mooi!

Ik laat het wel uit mijn hoofd om conclusies te trekken wat deze tijd betekent voor de toekomst. Dat het grote impact heeft op ons leven nu, is al zeker. Wij bij UWOON voelen erg mee met kwetsbare bewoners voor wie binnen zitten nu verplicht is. En ook met de ondernemers en zelfstandigen die van de één op de andere dag met een enorme afname van werk en omzet zitten. Ik hoop dat het géén maanden of langer gaat duren dat de economie weer aantrekt. En ook dat deze coronasituatie voor ieder van onze huurders ook mooie dingen met zich meebrengt. Dat u verrast wordt door uw omgeving en dat we inderdaad een beetje op elkaar letten. Ook UWOON heeft haar dienstverlening aangepast, u leest het op de laatste pagina van dit UWOON Magazine, op onze website en social media.

Tenslotte, dit is mijn laatste column. Vanaf medio april zal ik UWOON verlaten om verder te gaan als zelfstandig adviseur. U kunt denken: ‘Goede timing om dat te doen!’ en dan geef ik u deels gelijk. Deels, omdat een slappe economie ook mij kan raken, zeker. Maar deels ook niet, omdat er altijd weer kansen komen. Ik heb het bij UWOON enorm naar mijn zin gehad, en toch werd mijn nieuwsgierigheid naar een nieuwe rol en nieuwe onderwerpen steeds groter. Ik kies nu voor ondernemerschap en daarbij loop je altijd risico. Misschien lopen mijn adviesactiviteiten in de toekomst anders, misschien zoek ik over een jaar weer een baan… wie weet? Maar ik ga wel voor het avontuur, voor het onbekende, voor wat er op mijn pad komt. Als UWOON een schip is waarvan ik de bestuurder ben (was), dan stap ik nu over op mijn eigen bootje. Klein, maar enorm wendbaar!

Ik zal de fijne contacten met huurders en huurdersorganisaties erg gaan missen. Gelukkig in de wetenschap dat UWOON bemenst wordt door vele prachtige mensen met veel vakkennis en toewijding voor u, onze klant. Het gaat u allen goed!

Met vriendelijke groet,

Moniek van Balen-Uijen
directeur-bestuurder

Kijk bij de publicaties op deze website voor eerder verschenen columns.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden