U bevindt zich hier: HomeUWOONOnze woningenProcedure

UWOON verhuurt woningen in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk en Oldebroek. Zoekt u een sociale huurwoning? Zorg dan dat u zich inschrijft bij Huren Noord-Veluwe! Daar vindt u alle vrijkomende huurwoningen in de regio van de woningcorporaties deltaWonen, Omnia Wonen, Woningstichting Putten en UWOON.

Op de regionale website van Huren Noord-Veluwe vindt u uitgebreide informatie over het zoeken, vinden en huren van een woning. Samengevat is de procedure als volgt:

Stap 1. Inschrijven
Als u 18 jaar of ouder bent en in Nederland mag wonen, kunt u zich op Huren Noord-Veluwe inschrijven als woningzoekende. Dagelijks verschijnt hier nieuw woningaanbod. Inschrijven kost € 15,- per jaar. Het betalen en verlengen van uw inschrijving verloopt via de regionale website (het rekeningnummer van Huren Noord-Veluwe staat op naam van woningcorporatie Omnia).

Sociale huurwoningen zijn primair bedoeld voor mensen met een verzamelinkomen tot € 36.165,- (prijspeil 2017). Een beperkt deel van deze huurwoningen is jaarlijks beschikbaar voor woningzoekenden met een hoger inkomen.

Stap 2. Reageren op een woning
Op Huren Noord-Veluwe kunt u iedere dag kijken of er nieuwe woningen te huur zijn. De meeste woningen worden toegewezen op basis van de inschrijfduur. Sommige woningen worden toegewezen door middel van loting of door directe huur aan de eerste die reageert.

Voor alle woningen geldt: bent u geïnteresseerd, dan logt u in op de website van Huren Noord-Veluwe en kunt u direct reageren op de advertentie.

Stap 3. Toewijzing woning
Alle reacties op een woning worden opgeslagen. Hieruit volgt een lijst van woningzoekenden die op de betreffende woning hebben gereageerd, in de juiste volgorde. Komt u in aanmerking voor een van onze huurwoningen, dan krijgt u bericht van UWOON. Onder ‘Mijn reacties’ op de website van Huren Noord-Veluwe kunt u zelf ook zien op welke plaats u bent geëindigd voor de woning van uw keuze.

Voordat u de woning krijgt aangeboden, controleert UWOON of uw gegevens kloppen. Vraag in ieder geval uw meest recente inkomensverklaring op bij de Belastingdienst, zodat wij uw inkomensgegevens kunnen toetsen. Dit is ook van belang omdat woningcorporaties woningen ‘passend’ moeten verhuren. Dat betekent dat de huurprijs moet passen bij uw inkomen en de grootte van uw huishouden. Kijk op de website van Huren Noord-Veluwe voor meer informatie over passend toewijzen.

Stap 4. Accepteren van een woning
Wilt u de woning huren en voldoet u aan alle voorwaarden, dan kunt u de huurovereenkomst tekenen. U ontvangt hiervoor een uitnodiging van UWOON.

Na ondertekening van de huurovereenkomst vervalt uw inschrijving als woningzoekende. Wilt u in de toekomst opnieuw verhuizen, dan kunt u zich opnieuw inschrijven. U begint dan ook opnieuw met het opbouwen van inschrijfduur.

 

Feedback

Was deze informatie relevant? De relevantie is verplicht